Facebookon találkoztam egy házi Bounty recepttel, ezt alakítottuk át egy kicsit IR baráttá, illetve egy kicsit egyszerűbbé:
Hozzávalók
- 20 dkg kókuszreszelék
- 200 ml habtejszín
- 200 - 250 g diabetikus csokoládé vagy étcsokoládé
- 1 kiskanál olaj, kókuszzsír vagy margarin
Elkészítés
A kókuszreszeléket összekeverjük a tejszínnel, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd megformázzuk a bounty-k belsejét. A kész "kókuszhengereket" egy tányéron gyűjtjük majd fagyasztóba tesszük, hogy keményre fagyjon.
Ha megfagytak a bounty-belsők, elkészítjük a bevonó csokit. Mi egyszerűen csak zsiradékkal keverve felolvasztottuk a csokikat lassú tűzön. A folyékony csokiban megfürdetjük a keményre fagyott belsőket, egy tányérra gyűjtjük őket, majd a hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen, a fagyott belső pedig "visszamelegedjen".
CH számolás
A kész bounty-k számolásánál csak a csokibevonó játszik szerepet, mivel a kókuszreszeléket és a tejszínt nem kell az IR diétában számolni.
Attól függően, hogy milyen csokit használunk és hogy mekkorák lesznek a bounty-k egészen eltérő értékeket kaphatunk. A fehasznált csoki szénhidráttartalmát kell osztanunk a darabok számával, hogy megkapjuk az egy darabra eső szénhidrátmennyiséget. Nekünk például 5g szénhidrát lett darabonként.